Strawberry Lime Mud Cookies

Detta smakar sommar i en Mjuk Choco Chip kaka. Söt jordgubb, syrlig lime och krämighet från vit choklad. Kan varmt rekommendera dessa till fikan! De frystorkade jordgubbarna beställde jag härifrån.

Ca 20-21 st
150 g smör
315 g vetemjöl
3/4 tsk flingsalt
0,5 tsk bikarbonat
180 g råsocker
2 ägg
skal av 1 lime
150 g vita chokladprickar

75 g vita chokladprickar
En halv burk jordgubbssylt – jag använder Bobs gjorde på 100 % frukt och bär
skal av 1 lime
1 msk strösocker
frystorkade jordgubbar

Gör så här:

Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Blanda smöret med socker. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar och rivet limeskal, rör ihop till en deg. Rulla in degen i plastfolie och kyl i minst 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.

Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan. Fyll varje boll med sylt och lägg sedan på lock, platta försiktigt till runt kanterna så inte sylt rinner ut under gräddning. Jag brukar grädda ca 9-10 st/plåt.

Överkurs: Direkt när de kommer ut ur ugnen brukar jag använde en kakstans och placera ovanpå varje kaka och sedan snurra för att de ska bli perfekt runda.

Temperera vit choklad. Jag utgår från Arlas information och använder digital termometer. Fyll en spritspåse med tyll med litet hål (eller använd endast en sked) och ringla chokladen över varje kaka.

Riv skal av 1 lime och blanda samman med 1 msk strösocker. Strössla sedan över frystorkade jordgubbar.