Choco Bites with Nutella frosting and Caramel Popcorn

Har du provat karamellpopcorn förrut? Det var en ny upplevelse för mig, äntligen fick jag prova att göra detta! Himla bra kombo av sött och salt måste jag säga. Framförallt tyckte jag det blev en himla fin smakbrytare till choklad- och Nutellabitesen, både genom sälta, sötma och krisp. Jag provade att förvara popcornen i kylen över natten, och de håller sig i form. Blir möjligtvis lite segare, men inte så märkbart att det stör tycker jag. Dessa kakor får mer muffinskänsla än browniekänsla, med en len och smakstark nutellasmörkräm på toppen. 

Choco Bites with Nutella frosting and Caramel Popcorn

Choco Bites – 20-24 st
175 g mjukt smör
200 g ljust muscovadosocker
60 g kakao
1 nypa flingsalt
3 ägg
90 g mjöl
1 näve hela hasselnötter

Vispa smör och muscovadosocker på medelhög värme i ca 5 minuter i hushållsmaskin, tills ljus och fluffig. 

Sikta i samtliga torra ingredienser och vänd ihop.

Tillsätt ett ägg i taget, rör ihop emellan varje. 

Fördela smeten i en smord form, jag använder en sådan här. Smeten räcker till 10-12 st. Stick ner sex hasselnötter i varje brownie, i rader om 3, på längden.

Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och stjälp sedan upp på galler för att kallna helt. Halvera sedan varje kaka.

Choco Bites with Nutella frosting and Caramel Popcorn

Nutellasmörkräm
200 g mjukt smör
1 dl hemmagjord Nutella (scrolla ner till tårtrecept för recept)
1 dl florsocker
50 g smält mörk choklad

Vispa smör, nutella och florsocker till en ljus och fluffig kräm, ca 5 minuter i hushållsmaskin. Tillsätt smält, avsvalnad, mörk choklad och vispa ihop till en slät kräm. Chokladen smälter du enklast i ett vattenbad, eller försiktigt i mikro.

Fyll en spritspåse med smörkrämen och spritsa valfritt mönster på varje choklad bite.

Choco Bites with Nutella frosting and Caramel Popcorn

Karamellpopcorn
20 g popcornkärnor. Gärna popcorn som ger stora runda popcorn. Sorten jag använder heter ”La Nube”1-2 msk neutral matolja
salt 
75 g strösocker

Caramel Popcorn

Häll popcornkärnor och olja i en stor kastrull. Rör runt så att kärnorna täcks med olja. Värm långsamt upp på medelhög-hög värme med lock. När oljan börjar fräsa, sänk värmen, skaka runt kastrullen, lyft lite på locket så att luften kan pysa ut. Poppa sedan popcornen, skaka kastrullen ett par gånger till under tiden. Precis när det börjar tystna – ta kastrullen från värmen och häll över popcornen i en bunke. Salta efter smak. 

Värm långsamt upp strösocker i en stekpanna/kastrull till en gyllene karamell. Rör inte runt i sockret, vicka isåfall istället pannan/kastrullen. Annars kristalliseras sockret. Häll i popcornen, rör runt snabbt så att karamellen täcker popcornen. 

Häll över popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Separara de från varandra och låt sedan svalna helt. Dekora sedan varje chokladbite med 3-4 popcorn.

Choco Bites with Nutella frosting and Caramel Popcorn