Game Changer Almond, Vanilla and Chocolate Ice Cream

Hmm vad ska jag skriva om först, hur liten ansträngning detta recept kräver för ett såpass gott resultat, eller att det smakar som Magnum mandel, vilket ju är drömmigt för den som gillar det? Två grymma grejer med detta recept helt enkelt. Glassen består av en vaniljsmet och en mjölkchoklad/mandel-smet som varvas i form och fryses in. Mums! Så här gör du:

Vispa 5 dl grädde till en fast konsistens. Tillsätt 1 burk kondenserad mjölk och vänd försiktigt ner med en slickepott. Fördela hälften av smeten i en annan bunke. Smaksätt ena hälften med 0,5 msk vaniljextrakt och 0,5 tsk vaniljpulver (båda finns att köpa i välsorterad bakhylla). I den andra hälften tillsätter du 100 g smält avsvalnad mjölkchoklad (jag använder märket Odense, finns också i bakhyllan) samt 1,5 dl grovhackad sötmandel. Vänd ihop båda till en jämn smet. 

I en avlång brödform (eller annan behållare som går att frysa in) – varva de två olika glassmetarna i lager. Jämna till toppen, plasta in och frys i minst ca 4-6 timmar. Låt glassen stå framme en 10 minuter innan du skopar upp.

Game Changer Almond, Vanilla and Chocolate Ice Cream