Prepp för mer tid till Pepp

”Doing things is not the same as getting things done.” – Jared Silver

Igår postade jag en story med tips om Söndagspreppen. Den går ut på att man handlar enligt en färdig framtagen lista som motsvarar 4 middagar. Sedan spenderar man lite extra tid i köket första kvällen, för att sedan resterande kvällar ha i princip färdig middag och lunchlåda dagen efter. Perfekt om man vissa veckor vill lägga vardagskvällen på något annat, men ändå få schysst middag och matlåda. 

Ikväll gjorde vi, jag och Niklas, en egen variant på Söndagspreppen. Vi gjorde 6 matlådor inspirerade av receptet på denna matiga sallad. Med vissa ändringar, baserat på vad vi hade hemma. En av mina senaste favvos är att fräsa upp bönor och linser i Jerk spice. Supergott. Sedan lagade vi 6 portioner av denna pasta. Voilà – mån,tis,ons middag och tis,ons,tors lunch färdigt! 

Så vad göra med all tid när man preppat?

Läs! Har sagt tusen ggr om att jag vill ”läsa mer”. Till skillnad från att läsa noll vilket i princip varit sanningen de flesta dagarna på året. Just nu läser jag Ray Dalio ”Principles”. Om ni lyssnat på Framgångspoddens intervju så tipsar Isabella Löwengrip om den. Jag vart inspirerad och klickade hem denna bok.

Jag har precis kommit till delen där han äntligen börjar presentera sina väl utarbetade principer som man kan ha som verktyg i både arbete och i livet. För att helt enkelt jobba effektivt istället för mycket. För att kunna ta bättre beslut enklare. För att kunna sätta gränser. Och jag är fast. Kan återkomma med recension till dig som är nyfiken när jag läst klart den. 

Tips på bra tugg till boken

Ett boktips till dig (eller Insta-konto) !

En bok som jag läste i höstas, som gjorde ett start intryck på mig och mitt mindset är Mel Robbins 5-minute rule. Det är en jättebra bok att läsa om du vill bli peppad och motiverad att get work done. Eller följ henne på Insta, där kan man få sig en daglig dos pepp!

Har du läst denna?

En bok jag har på min ”att läsa”-lista är Anders Hansens ”Skärmhjärnan”. Jag hör den pratas och refereras till lite här och var, och är så nyfiken på att se om den kan vara något. Den ska ju handla om hur vi påverkas av att konstant kolla på skärmar, multitaska, blått ljus, psykiskt välmående osv. Har du läst den? Kommentera isåfall gärna nedan med en recension.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.