Hur jag tänker kring kombon gottegris + leva hälsosamt

Nothing will work unless you do.”  – Maya Angelou  

Som du kanske såg på min Insta Story förra veckan provade jag att beställa hem från Simple Feast – som är nylanserade i Göteborg. I korthet innebär de att de levererar hem 3 måltider, med fokus på vego, hälsa, bra för miljön. Och inte minst: riktigt god mat. 

Deras typ av mat är precis vad jag personligen tycker är den perfekta kombinationen till att vid tillfälle unna sig ”a sweet break”, vilket är mitt sätt att sammanfatta min filosofi om att fika med kvalitet, och skippa gömt socker i vår övriga kost. 

Inga färdiga såser. Inte massa snabba kolhydrater. Utan färgstark och kryddstark mat med fibrer och näring. Att välja våra stunder då vi äter socker, och då faktiskt njuta. 

Att liksom höja statusen lite på bakverk. Att välja råvaror lika nogsamt som vi börjar göra mer och mer med vår mat. Att baka från grunden, och inte köpa färdigt som är fullproppat med socker och konstiga tillsatser. Att undvika färgämnen utan använda sig av naturliga färgsättare. Mitt senaste recept på Solroscupcakes är ett exempel på det.  

Vad tänker du, håller du med? Håller du inte med?

Jag upptäckte idag att Food Pharmacy hade samma tema på dagens poddavsnitt. Där berättar de bland annat att teriyakisås innehåller 3 ggr så mycket socker som Cola (??). Inte lika mycket som Coca-Cola, utan 3 ggr så mycket. Hm… Deras senaste avsnitt är alltså ett lyssningstips från mig till dig! Jag länkar till den här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.