Reflektion mitt upp i springsteget

”Follow effective actions with quiet reflection. From the quiet reflection will come even more effective action” – Peter Drucker.

Denna veckan skickade jag iväg mitt livs första faktura. Och citatet ovan stämmer klockrent in på hur jag kände i samband med det. Det är lätt att snabbt tänka ”kul!” när fakturan skickas iväg, och sedan direkt springa vidare. Vad spelar en endaste liten faktura för roll? Jag har ju bara börjat. Jag har ju SÅ långt kvar till min dröm och målsättning.

Eller?

Bild från månadens smaktema: Rhubarb Rules

Klart det är så, på ett sätt. Och så ska det kännas, och kommer kanske alltid att göra. Men vad mycket närmare jag är idag än för ett år sedan. För ett år sedan hade jag bara börjat våga fundera på om matstylist var en karriärväg för mig. Idag har jag mitt eget företag. Och så kan man ju faktiskt tänka med alla sina målsättningar och drömmar. Det viktigaste är ju att man jobbar mot det hela tiden. Och samtidigt uppmärksammar milstolpar och sin egen utveckling på vägen. 

Håller du med mig? 

En annan form utav reflektion är ju helt klart att pausa från eget kreativt utlopp – genom att ta in nya intryck, idéer och inspiration. Jag tror mer och mer att det för egen del passar att just skilja dessa två åt helt och hållet. Annars blir jag lätt överväldigad av alla möjligheter och idéer som finns, och effekten på kreativiteten blir i princip den motsatta. 

Det kan göra sig uttryck i en sådan enkel form som att jag ägnar en arbetsdag helt och hållet till att skapa recept, fotografera och redigera utifrån eget huvud till att dagen efter läsa artiklar, lyssna på poddar och självklart scrolla Instagram och Pinterest. Denna typ av uppdelning gör att jag upplever att jag får mer tankeutrymme till att kunna reflektera både över mitt eget arbete, som den inspiration jag tar in utifrån.

Hur tänker du kring kreativitet och att inspireras utan att bli splittrad?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.