Färga naturligt!

”Take a simple idea and take it seriously.” – Charlie Munger

Igår började jag min content-planering för maj. På Instagram idag finns det ju fantastiskt mycket fint bak-content som är oerhört inspirerande. Tårtor, cupcakes och macarons i alla möjliga färger och former. När jag går till ”utforska” och väljer ”mat” (behöver knappt välja det då start-flödet ser i princip likadant ut för mig…) kan man ju scrolla i oändlighet på vackra saker.

Men. Det är en sak som skaver lite. Alla dessa konstiga färgämnen och medel som behövs för att få till dessa bakverk. Jag minns när jag läste på en färgpasta jag köpt här i Sverige på bakbutik där det stod att ”stora mängder kan skapa koncentrationssvårigheter för barn”. Jag vet inte hur stora kvantiteter som krävs, mycket möjligt att det är en sådan mängd som ett barn inte skulle komma upp i. Men ändå. Känslan var ju… sådär.

Nu när vi börjar bli mer och mer medvetna för varje år om vår mat och kost, att äta rent och raw, inga tillsatser osv osv, så kan jag inte låta bli att känna detsamma för bakverk. Jag sammanfattar ju det under min hashtag #asweetbreak – att bakverk för mig absolut ska bakas med ägg, smör, choklad. Men inte med konstiga turkos gelfärg som har jordens längsta innehållsförteckning.

Recept: Game Changer Ice Cream – Kärleksmums edition

Sedan starten på 2019 har jag nu helt och hållet endast färgat mina bakverk naturligt. Jag lägger upp lite bilder nedan på exempel. Jag färgar med frystorkat blåbärspulver för att få till den lila färgen. Jordgubbspulver för rött. Aktivt kol för svart. Svårare färgare är grönt och blått. Har du som läser detta ett tips på hur jag får till detta? Jag har funderat på chlorella. Har spirulina hemma men det smakar ju alger… ingen bra kombo med en cupcake-frosting. Hit me with tips om du har!


Nästa vecka är det maj månad – årets BÄSTA månad. Ofta är det varmt och soligt, man har hela sommaren framför sig. Och jag fyller år. Bara en sådan sak. Vad blir smaktemat då? Håll utkik på min Insta 🙂

Trevlig helg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.