Det här med balans

”Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts” – Winston Churchill

Nu har lugnet lagt sig lite igen över mitt schema efter tre ganska maxade veckor och det känns som att jag är tillbaka i kontroll över min planering. Det innebär att jag från och med nästa vecka kommer kunna göra ”come-back” i mina egna kanaler, med nya recept, bilder och inspiration. Och tag-along bakvideos. Har saknat alltihop så längtar efter detta!! 

Parallellt med det är det mycket administrativt arbete som jag fortfarande lär mig för första gången. Många timmar går åt även till detta. Denna månaden ska jag till exempel fakturera för första gången i mitt liv. Som tur är har jag en expert vid min sida som kontrollerar att allt blir rätt och riktigt. 

Balansen mellan kreativitet och administration/planering är lite av en utmaning att hitta. Den kreativa delen av arbetet är ju såklart det man uppskattar mest och där är det lätt hänt att man tappar uppfattning om hur mycket tid man faktiskt lägger. Det går ju alltid att göra lite till, lite till. 

Planeringsdelen gillar jag egentligen också, jag brukar ta fredag eftermiddag till att skriva ner punkter som jag vill göra veckan efter. Ibland planerar jag även upp måndagen exakt. Då känns det toppen att ta helg, och vara ledig på riktigt. Dagsplaneringen gör jag i min Productivity planner. Så här ser en översikt ut innan jag fyllt i den:

Sedan finns det ju de rent administrativa uppgifterna kvar, rutiner som måste göras men som tar energi att lära sig göra rätt när man är helt ny. Dessa brukar jag klara av det första jag gör på morgonen, för de är oftast de uppgifterna som annars stressar mig. Hit hör ju bokföring av kostnader, tidsrapportering och mejlkontakt. Samtidigt är det nästan när man har dessa saker under kontroll som jag känner mig mest tillfreds. 

Slutligen är det detta med att tillåta sig vara helt. ledig. Största utmaningen av de alla? I’d say so. Visst går det att kontrollera sig från att göra faktiska jobbgrejer. Svårare är det att stänga av hjärnan. Ibland spinner det med idéer och kom-ihåg-punkter. Då skriver jag ner det på ett papper till måndag, och försöker inte göra mer än så. Jag försöker också att inte ”utsätta” mig för stimuli som ger mig inspiration eller för tankarna dit, utan läsa och göra grejer som är helt frånkopplade från min verksamhet. Hur gör du för att ta helg och vara ledig på riktigt?

Nu låter det kanske som att jag inte tycker om mitt jobb, men det tror jag är underförstått att jag ju snarare känner tvärtom för, jag ÄLSKAR ju det. Jag har kunnat göra mitt intresse till mitt arbete och det är ju helt fantastiskt. Men  jag märker också att jag blir bättre på mitt jobb om jag tar helt ledigt från det när helgen kommer. Då tankar jag energi från annat håll och är pepp och glad när måndag morgon kommer. 

Så nu tar jag snart helg, och du med hoppas jag! På måndag kör vi igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.