Dipp-dagar. Inga chips inblandade.

”Effective performance is preceded by painstaking preparation” – Brian Tracy

Inledningen av denna veckan var lite tyngre än var den hittills varit över huvudtaget sedan året startade. Jag kände mig liksom lite låg och… helt slut. Japp, det kan man känna även om man lever frilansdrömmen (såklart), och nu har även jag fått uppleva det. Det vände efter ett par dagar och nu när veckan börjar gå mot sitt slut så börjar jag känna mig som vanligt igen. Jag tror helt enkelt luften gick ur mig lite.

Det känns som att bulk 1 av saker att göra, och lära sig, när man startar eget företag, i kombination med att hitta ett upplägg för det roliga kreativa jobbet i form av uppdrag och att ta fram eget innehåll liksom retts ut, och att jag kommit över första puckeln.

Jag har löst många frågetecken kring det jag behöver veta och kunna kring skatt, moms, avgifter, bokföring, starta-eget-bidrag, budget, affärsplan, nätverkande, prissättning. Och jag har landat lite i rutin kring planering av innehåll, veckodagarnas upplägg, när jag behöver göra vad. Och viktigast av allt i detta – vad vill jag göra – hur vill jag att det ska se ut. Vad är mitt budskap?

Vilket ju är en himla bra grej när man tänker efter. Det är ju precis det jag vill, att de ”enklaste” sakerna ska börja gå på rutin så att jag kan fokusera än mer på kärnan av mitt företag och bli bättre och bättre. Denna veckan fick helt enkelt bli en chans att ta ett djupt andetag, vila. Detta för att sedan ta nästa kliv uppåt och mer och mer finlira på den grund jag nu lagt denna första delen av 2019.

Jag vill bygga ett bakvärld där du som besökare på min sida, genom att följa mig i sociala kanaler eller genom att baka mina recept känner att du får en glädjekick på din dag – eller som jag väljer att uttrycka det: #asweetbreak. Du kan läsa mer här om vad jag menar med detta.

Kan du relatera till ovan? Det behöver ju inte bara gälla någon som kör eget, utan jag tänker mig att det går att applicera på många jobbsituationer?


Vill också skriva TACK igen för alla fina, peppande ord som ni förgyller dagarna med! En av höjdpunkerna denna veckan var ju helt klart när jag ställt fram medtagna bakverk på jobbet där jag är inne och jobbar 1-2 gånger i veckan, gick för att hämta något, kom tillbaka och såg hur bakverken var omringade av glada kollegor med allas mobilkameror i högsta hugg. Det gjorde mig varm i hjärtat!

Trevlig fredag och helg önskar jag dig!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.