100 % Nina-recept

”Try not to become a person of success, but rather try to become a person of value.” – Albert Einstein

Jag får ofta frågan om allt jag bakar är mina egna recept. Så jag tänkte ge lite bakgrundsinfo om hur jag tänker och planerar inför de recept och inlägg jag gör under varje månad. Som du kanske vet så har jag ju ett smaktema dit jag samlar en rad recept kring – för att få en röd tråd. Ett smaktema per månad. Det är det övergripande.

I nästa steg har jag valt att bryta ner detta i ett antal recept som jag själv tycker är de godaste formerna av bakverk. Här har jag inte helt och hållet fastställt exakt vilka det är, men de som jag valt att behålla hittills är;

  • Brownie Bites – munsbitar, lite roligare variant på brownie
  • Game Changer Ice Cream – glass gjord utan glassmaskin
  • Tårta (jag får komma på ngt catchy namn även här)
  • Mud Cookies – hybrid mellan kladdkaka och chocolate chip cookies

Sedan har jag plockat bort rulltårte-bakelse, Cake as truffle och dessert (som jag istället kör tillsammans med glassen ovan). De tre var helt enkelt inte så inspirerande för mig som jag tänkt att de skulle vara. Jag har däremot lagt till;

  • Maxed Macs – Macarons
  • My Cup of Cake – Minicupcakes

Har jag missat något bakverk som du tycker är det godaste bakverket, och som jag kanske borde ha med?

Sedan börjar då månadsplaneringen – att koppla smaktemat med vart och ett av ovan 6 bakverk. Jag funderar kring vad jag själv tycker om. Säg nu i mars månad när temat blev hasselnöt – då vet jag att jag tycker det är jättegott med hasselnötsmaräng, Nutella och hasselnötter i bottnar/sockerkaka.

Jag tittar även på Pinterest, Instagram och i alla mina bakböcker jag samlat på mig. Jag kan hämta inspiration på fyllning på ett håll, och bottnar på ett annat, dekoration på ett tredje ställe. Sedan sätter jag samman alla olika idéer och inspiration till mina egna bakverk, skriver planering för månaden och börjar baka!

När jag gjorde detta vid sidan av heltidsjobb hade jag bara helgen på mig att planera, handla, baka, fotografera, redigera och publicera. Det kanske inte låter så tidskrävande, eller så gör det det. I vilket fall innebar det att jag inte kände att jag hade tiden att ägna åt att själv provbaka ett recept (med risk att behöva baka om ett par gånger) utan jag kunde plocka ett recept på till exempel tårtbottnar från en bok eller recept och sedan använda egna framtagna recept för övriga komponenter och smaker till min tårta.

Min månadsplanering för februari

Det kan du alltså läsa i mina recept, att tårtbottnarna till min tårta till exempel är hämtad från någon annan receptkreatör, jag vill ju självklart inte ta cred för någon annans recept.

Men nu har jag bestämt en grej! Från och med nu ska jag endast arbeta fram egna recept i alla delar och komponenter av det jag gör. Det kommer innebära att bakningen får ta mer tid och att det såklart blir en del trial and error. Det kommer också bli utmanande och roligt att få stå i köket och prova, smaka och testa sig fram ännu mer. Bakning är ju så mycket kemi, det är svårt att rädda upp något i efterhand.

Men det kommer också innebära att allt är helt och hållet mitt, och det känns fint 🙂 Vad tror du om det?

2 reaktioner till “100 % Nina-recept

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.