#asweetbreak

”Concentrate all your thoughts upon the work in hand. The Sun’s rays do not burn until brought to a focus” – Alexander Graham Bell

Det här med att äta socker. Vi börjar ju bli allt mer medvetna om att sockret ofta är boven till en ohälsosam livsstil, snarare än fett som man trott tidigare. Jag nördar själv mycket kring att äta hälsosamt och följer det som skrivs angående växtbaserad kost och äta rätt för tarmfloran (mycket Food Pharmacy blir det). Det kanske man inte kan tro när man tittar på vad jag i övrigt publicerar på denna sida 😉 Men det är ju just det! Jag tror på en balans mellan hälsosam ”föda” och njutningsfull fika. Alltså att det blir ett medvetet val när man väljer att äta socker – och då gör man det med kvalité.

Idag sker det många gånger på ett omedvetet plan. Socker smyger sig in direkt på frukosten i den sötade yoghurten, musli, brödet, pålägget, juicen. Och sedan återkommande under dagen på liknande sätt. Vilket i sin tur driver på suget ännu mer efter faktiska sötsaker. Som innehåller massa konstiga tillsatser och e-ämnen.

Inte för att göra detta nattsvart, mycket händer ju hela tiden kring mat-produktion och tillsatt socker!

Jag har provat att baka och göra godis och bakverk med raw ingredienser, utan vitt socker och så vidare. Men även fast det är mer rikt på näring och fibrer så blir det liksom aldrig samma grej, samma smak och samma unna-sig. Då kan jag ju nästan lika gärna äta ett mellanmål. 

Därmed har jag landat i att äta växtbaserad och vegetarisk kost, utan tillsatt socker eller andra tillsatser. Och sedan äta bakverk som innehåller eko-ägg, svenskt strösocker, fin choklad och vanilj osv, osv. Det blir en bra balans.

Game Changer Almond, Chocolate and Vanilla Ice Cream

Hur tänker du kring mat och bakverk?

För att liksom fånga in tankegången ovan har jag formulerat det i uttrycket ”A sweet break”. Det har jag tänkt använda som min hashtag och om du bakar ett av mina recept så använd den gärna också så får jag se! Det är superkul när ni skrivit att ni provat recept 🙂

A sweet break syftar alltså till att någon gång under dagen, veckan eller helgen ha ”a sweet break”. För att skilja på onödig onyttig mat och nödvändig njutning genom fika. Att äta något sött blir då enbart för glädje.

Hazelnut Choco Chip Cookies

En reaktion till “#asweetbreak

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.