Grön på Youtube, vinnande morgonrutin och tips på webinar

”Fall in love with the process, and the results will come” – Eric Thomas

Denna veckan publicerade jag min första youtube-video! Yey! Jag har ju självklart en massa att lära även här, men som jag skrivit innan så var det trots allt ändå inte så svårt som jag trott, mer tidskrävande. Om du inte sett den, ta en kik och kom gärna med feedback i form av en kommentar nedan. Hursom insåg jag efter att jag tryckt ”publicera” att jag inte vet riktigt hur man beter sig på Youtube? Instagram känns liksom ”hemma” men på Youtube är jag vilse. Jag har själv inte tittat, prenumererat osv särskilt mycket. Hur gör man? Hur beter man sig? Hur connectar man? Osv… Tar tacksamt emot learnings om detta 🙂

Almond Macs with Cardamom and Vanilla

Sedan har jag hittat min grej när det kommer till hur man startar dagen. Det börjar egentligen redan dagen innan. Jag har ju som sagt min ”Productivity Planner”, som går ut på att lägga en planering inför varje dag (max 5 uppgifter) samt tidsuppskatta varje, och sedan se vad den faktiska tiden blev. Detta gör jag varje eftermiddag innan jag avslutar dagen, en planering för nästa dag med de 5 viktigaste sakerna jag vill ha gjort under morgondagen.

Sedan då till min faktiska morgonrutin – den består av tid. Jag ställer klockan så jag har 1,5 timma på mig innan jag ska börja jobba. Går upp, sätter på kaffe och tittar på Nyhetsmorgon. Gör mig iordning. Och viktigast av allt – ingen skärmtid fram tills dess. Det är alltså först efter 1,5 timma jag tittar på sociala medier, mejlen, meddelanden osv. Klockan är vid det laget 8 på morgonen, så det är ju knappast sent. Men herregud vilken skillnad det gjort för mig att känna lugn, till skillnad från förut när jag alltid började dagen med att kolla telefonen det första jag gjorde.

Självklart är ju att titta på Nyhetsmorgon att få en massa intryck också, men det påverkar mig inte på samma sätt när de diskuterar att Karl Lagerfeldts katt ska ärva hela hans förmögenhet som när jag direkt läser sådant som rör mig själv i någon form. Om ni förstår hur jag tänker? Nu hinner man känna in dagsformen och sen är man så redo att ta sig an dagen. Verkligen ett vinnande koncept.

Från utflykt på Mallis i veckan

Avslutningsvis för denna vecka har jag fått så mycket redigeringsinspiration från 2 webinars jag lyssnat på med Eva Kosmas Flores, samt det andra med henne tillsammans med Linda Lomelino. Så sjukt värdefullt att få höra hur de tänker och jobbar när de redigerar sina bilder, främst i Lightroom. Ska direkt prova nya tips i veckan när jag fotar nytt material, det allra sista för februari och tema mandel. Hur fort går inte månaderna? Jag är osäker på om Eva Kosmas Flores webinar finns tillgängliga i efterhand, men rekommenderar verkligen att signa upp sig till hennes nyhetsbrev, för kommande webinars 🙂

Sedan kickstartar mars med hasselnötstema. Tänker mycket på Nutella. God, hemmagjord med schyssta råvaror. Vad är det godaste du ätit med Nutella?

Hazelnut and Chocolate Cake – filled with Nougat mousse

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.