Distansjobba, filmregissering och guldkant på maj månad

Denna veckan, hemma i Göteborg, filmade jag två recept för första gången. Jag inspireras mycket av Green Kitchen stories filmer, så det är min målbild nu sedan jag tankat in klippen i Premiere Pro för att redigera. Efter att ha gjort deras egna ”grundkurs” måste jag säga att det inte är så farligt avancerat ändå (i alla fall inte omöjligt att snabbt komma igång). Men tidskrävande! Ja. Så därför har inlägget ekat lite tomma i min feed denna vecka. Men it’s coming up 🙂 Nästa steg blir att lägga på text och musik. Om du som läser har tips på var man kan hitta musik – kommentera gärna! När jag jobbat med receptfilm på ICA använde vi Epidemic Sound (vilket ju verkar vara vanligaste) Men är det det bästa?

En god nyhet, i dubbel bemärkelse, är väl ändå att Mr Cake kommer till Götlaborg i maj. Min födelsemånad, vilken guldkant! Såg bilderna på lokalerna nu som Roy Fares lagt upp – verkar som det kommer bli extremt stort? Ser fram emot detta…!

Macs med kardemumma- och vaniljfyllning

I veckan som kommer blir det fem arbetsdagar av distansjobb på Mallis. Känns så oerhört lyxigt och jag är så tacksam för att det faktiskt är möjligt. Här nere är det som svensk vår, och mitt på dagen nästan sommarvärme. Jag tror mina dagar kommer bestå av några timmars förmiddagsjobb, sedan lunch på uteservering med lite d-vitamintankning från solen, och sedan några timmar jobb till. Lyx. Jag har också märkt att jag börjat längta till måndag. Känns helt otroligt, det har jag aldrig gjort. Men samtidigt så sunt, de flesta dagarna i livet är ju vardagar, så om man uppskattar dessa så är ju det såklart en himla fördel. 

Från La Perla, Mallis. Mat, service, atmosfär – toppen rakt igenom.

Slutligen vill jag tipsa om senaste avsnittet av Food Pharmacy, där de intervjuar en engelsk husläkare vid namn Rangan Chatterjee, som kunnat konstatera gång på gång med sina patienter hur långt man kan komma med livstilsförändringar framför medicin vid sjukdom. Och det är precis det jag tror på med. Vikten av att värdesätta sömn, återhämtning och vila, äta bra utan en massa processat konstigt innehåll samt att träna. Kan man leva så, så är en sötsak liksom det enda onyttiga man äter, och blir då en ren njutning. Och kan man skilja mat från sötsaker så kan man äta sötsaker utan dåligt samvete. Alltså att mat inte ska vara sötad yoghurt och flingor, pasta och ketchup eller vitt bröd. Utan växtbaserat så långt det är möjligt. Växtbaserat + hembakat är min vinnande kombo. Amen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.