Budgettänk, webinars, och vem ska äta alla bakverk?

Denna veckan fanns något mer tid i att hinna landa lite. Under hösten, när jag bara gick i tankarna att våga detta steg så skrev jag ner anteckningar så snart de slog mig, saker som jag borde eller ville göra. Allt från kurser till baktekniker eller foto. Olika delar som krävs för att kunna bli bättre och bättre. Detta växte till en ganska gedigen ”to do”, men denna vecka kände jag att det blivit något mer struktur på alla idéer. Det är skönt. Nu har i princip första månaden gått, helt galet.

Söndagspromenad i fallande snö.

Jag har lyssnat på ett helt gäng poddar och live-seminarier denna vecka. Om hela matfoto/sociala medier-området är något som intresserar dig så kan jag tipsa om dessa;

  • Linda Hörnfeldt live-webinar samt podcast ”We are influencers”. Finns fortfarande ett live-webinar på tisdag att anmäla sig till här. Vad gäller podcasten lyssnade jag på gamla avsnitt med Cashew Kitchen (Agnes Gällhagen) och All things green (tidigare Made by Mary). Gillade Agnes inställning att våga foka på sin core business istället för algoritmstrategier. För att det i slutändan kommer löna sig bäst att vara riktigt duktig på sitt hantverk. Kan ju låta logiskt och självklart men skönt att påminnas om.
  • Ett annat webinar jag gick på var genom ”If I made” som bjuder in olika bloggare, entreprenörer, influencers att prata om sitt företagande och lära ut tips och tricks. Jag lyssnade på Winifred Kristés webinar om hur hon lyckats bygga upp sitt tårtföretag. Helt magiska tårtor. Vet inte om just hennes webinar finns tillgängligt, men rekommenderar att signa upp sig på If I made för kommande 🙂

Veckans puckel att ta sig över var helt klart uppdraget att ta fram budget. ”Har du ingen budget?!”. Jo… i huvudet. Men nu behövde jag få ner det på papper för att presentera. Har nu begreppen ”startbudget”, ”likvidetsbudget” och ”resultatbudget” jonglerandes i huvudet. Och jag har kommit en bra bit. Men det är fortfarande i huvudet. Får bli denna kvälls aktivitet att få ner på papper.

Två räddare i nöden har helt klart varit alla mallar och information som finns på verksamt.se + Agnes Gällhagens toppenartikel om hur man ska ta betalt som frilansade matstylist.

Imorgon är det måndag, och ny tid för att vara på favvostället i lägenheten, köket. Har stött på en logistikutmaning i hur jag ska distribuera alla dessa bakverk i jämn takt. Bakproduktionen har ju minst sagt ökat senaste veckorna. Funderar på paketera bakverken och göra en liten installation utanför ytterdörren i trapphuset, för alla grannar att plocka med sig. Kan det uppskattas tro?

Min andra frilansvecka

Wow vilken rivstart på 2019! Jag försöker hålla jämna steg med allt man behöver göra och tänka på när startar eget företag. Ska ju erkännas att pappersarbetet kanske inte är min favoritsyssla, men det är bara att bryta ner det steg för steg, så känns det inte lika överväldigande. Och ta en fika-paus någonstans däremellan.

Jag har ju redan skrivit och skrivit om min ”produktivitets planner” tidigare, man skulle kunna tro att jag är sponsrad, men det finns EN sak till jag vill lyfta med den. Och det är att man varje dag får ett nytt inspirerande, peppande, lugnande citat som jag faktiskt tycker sätter lite guldkant på dagen. Är det bara jag som inte kan låta bli att må lite bra av sådana? Och då menar jag inte ”carpe diem” eller ”live, love, laugh”, utan lite mindre klyschiga än så. Som dessa:

Hmm… bara för att jag klistrade in det ovan nu lät det jättefånigt. Jag tror det främst handlar om att läsa någon annans slutsats om någon form av situation som man själv kan relatera till. Att det är det man mår bra av. Ja ja.

Denna veckan spenderade jag delvis provbakandes vidare på mitt tema lakrits. Och sedan två dagar på Sockerbruket för en styling till ICA Hemma. Tillsammans med ett toppenteam. Roligt, härligt, inspirerande och lärorika två dagar!

Och så lite rekvisita-inköp idag. Letar konstant efter porslin som är smått, matt och i olika färger. Vill även hitta bakgrundsskivor för att variera mina bilder, och blir mer än glad för tips 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.