Tankar om frilansvecka nr 1

Innan årsskiftet tog jag beslutet att under 2019 ägna mig åt frilans inom bakning, styling och foto. Jag var i New York över nyår och köpte då en ”Productivity Planner” som jag tänkt ha som grund för min planering av hela detta årets 52 veckor. Än så länge tycker jag den är GRYM. Jag är bra på att skriva listor, problemet är att de lätt byggs på och växer och att man i slutet av dagen mest känner att man inte hunnit något alls. Denna planerings-bok tillåter en bara att skriva upp max 5 saker om dagen man ska få gjort, i prioriteringsordning, där den översta saken måste bli slutförd innan man kan gå över till nästa. Vilket gjort att det varit mycket enklare för mig att fokusera denna vecka, och faktiskt känna mig produktiv. Blir du nyfiken på boken så är det denna jag pratar om.

Veckan har bestått av ett stylistuppdrag i två dagar, uppstart av ett projekt tillsammans med min syster, som jag hoppas blir något riktigt bra av, samt tid i köket för att ta fram recept till månadens smaktema lakrits. Det är härligt att känna hur mycket det finns att göra varje dag, och hur mycket jag har att lära mig! Jag känner energi och motivation och är så tacksam att jag får chansen att bygga upp något från grunden.

Förra veckan började jag med att skriva en lapp på söndagen om en bra sak som hänt i veckan. Jag valde att på ena sidan skriva en privat bra sak, och på andra sidan av lappen att skriva en bra sak som hänt jobbmässigt. Tanken är att skriva en lapp varje söndag hela året, för att sedan på nyårsafton läsa alla lappar och påminnas om allt bra man varit med om under året som gått.

Slutligen vill jag tipsa om en bok som jag läste i höstas och som starkt påverkade mitt sätt att tänka, och ta beslutet att testa frilans. Den heter 5 sekunders-regeln och jag köpte den på Bokmässan här hemma i Göteborg. Den är skriven av Mel Robbins och kortfattat handlar den om att våga gå på sin magkänsla, och från att man får en insikt att handla så ska man räkna ner från 5 och agera. Det kanske inte exakt leder till det du i första hand tror, men det kommer föra dig framåt och utveckla dig. Problemet är att man ofta grunnar så länge på något man vill göra att man börjar tvivla och då fastnar, och inte vågar agera alls. Tänker då och då på det jag läst om i boken och vilket himla bra knep det är, länkar därför boken här ifall du vill veta mer.

Glad söndag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.