London – Paris – London

För några veckor sedan gjorde jag London – Paris – London på tre dagar, tillsammans med en kompis. Jag flög till London och sedan tog vi tåget till Paris över dagen på lördagen. Och sedan en sväng igen på London under söndagen. Maxad och superhärlig helg med andra ord.

Det är liksom mat som är i konstant fokus när jag reser, och jag har turen att ha vänner som är likadana. Så vi åt oss genom dessa två städer under helgen kan man säga och nedan är mina 3 höjdpunkter, som jag kan tipsa om:

  1. London: Ottolenghi
  2. Paris: Le Brebant
  3. London: Farmacy UK

 

Ottolenghi

IMG_2114.jpg

På denna restaurang åt vi lunch, men de serverar även middag. Konceptet var i princip exakt hur jag själv tycker om att äta hemma när jag lagar middag, ganska nyttigt med mycket grönt och sedan något sött efteråt… 😉 De bästa av två världar liksom.

Menyn bestod av att man kunde välja 2-3 sallader att kombinera. Det gick även att få med någon form av protein om man inte ville köra vegetariskt. Drickan till var nästan ännu bättre, en alkoholfri drink med ginger ale, lime- och apelsinsaft, färsk ingefära och mynta. Ska definitivt ge mig på att återskapa denna hemma. Är inne i en period just nu där jag vill lära mig riktigt bra alkoholfria alternativ, och har tänkt köpa Seedlip. Kommentera gärna om du provat, är det värt?

Vi gick till restaurangen i Spitalfields, nära Liverpool Street. Restaurangens hemsida hittar du här. / Adress: 50 Artillery Lane, London E1 7LJ

Le Brebant

 

IMG_2147.jpg

Le Brebant hade så urmysiga lokaler. Dock var det 18 grader och sol när vi var där så vi satt på deras uteservering, även jättefin den, med många platser! Bra spot för people watching. Ganska pricy priser men är inte hela Paris det? Undrar jag.

Vi kom precis fram med tåget till att lunchserveringen öppnade, men den fylldes snabbt upp med gäster. Jag beställde burrata, en klassiker, men gillade skarpt att de adderat blåbär till detta? Färgstarkt och jättegott till tomater och burratan.

Restaurangen ligger inte jättelångt från Gare du Nord. De har bara en Facebooksida, den hittar du här. Adress: 32 Boulevard Poissonnière, 75009 Paris

IMG_2173IMG_2194.JPG

IMG_2189.JPG

Farmacy UK

Alltså absoluta favoriten av favoriterna. För den som har kolla på svenska Food Pharmacy – detta är ifall Food Pharmacy hade öppnat en restaurang. Så väldigt hälso/grön/vegan/cleen eating-mat med andra ord – men på ett roligt och härligt sätt, inte så stelt. Passar mig.

Vi gick litegrann loss på denna menyn och beställde olika sorters latte, smoothie, varm rätt, shots, efterrätt. Här ser du menyn (vi åt brunch).

Roligaste var ju hälso-shoten som kom i en spruta. Godaste var cashewyoghurten med bärkompott och vanilj/kokosmjölk-latten. När jag kollar menyn nu igen vill jag åka tillbaka på studs, fanns så mycket att välja bland. Dock köpte jag ju deras bok så har ju alla möjligheter att återskapa ett litet Farmacy Kitchen här hemma.

Restaurangen ligger i Notting Hill. Deras hemsida hittar du här. Adress: 74 Westbourne Grove, London.

IMG_2209-599576567-1542296062256.jpg

IMG_2244.JPG

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.